CertUnion felvonószerelő képzés – jelesre vizsgáztunk!

felvonószerelő

Ez év februárjában osztottuk meg olvasóinkkal az örömteli hírt, miszerint elindult első felvonószerelő szakmai képzésünk. A közelmúltban pedig egy sikeres vizsga után “elballagtak az első fecskéink”.

Felnőttképzés liftközelben

Az Európai Unió a 2010-es években célként tűzte ki, hogy 2020-ra 10% alá csökkenti a a korai iskolaelhagyók számát, (korai iskolaelhagyónak számít az a 18-24 éves személy, aki legfeljebb az általános iskolát végezte el és lényegében bármiféle szakmai képzettség nélkül próbál boldogulni a munkaerőpiacon). Ez a tény szakképzésünkre annyiban vonatkozik, hogy felvonószerelő szakképzésünkben is éppen ez a korosztály a legérintettebb. Igaz,

a hozzánk jelentkezők jellemzően valamilyen középfokú műszaki végzettséggel vágnak bele a felvonószerelő képzésbe.

28 frissen végzett felvonószerelő

A 400 órás tanfolyamon résztvevők elkötelezettségét azonban a számok mutatják a legjobban, ugyanis az induló 32 fős létszám 28 fősre apadt, ennyien tették le sikeresen a záróvizsgát és jelentkeztek a vizsgaközpontba.  

A csekély lemorzsolódásban minden bizonnyal közrejátszik az is, hogy kiváló tanárok, oktatók álltak a katedrán. És ezt a bizonyítványt nem mi állítottuk ki magunkról, hanem hallgatóink.

A tanfolyam végén kitöltött elégedettségi kérdőívekből az derült ki, hogy bár a szakterület jellege és a balesetveszély nagy fegyelmet követel meg a számonkérő tanároktól, oktatóinkat a tanfolyamon résztvevők az 1-5-ig terjedő skálán egyhangúlag 5-ösre értékelték.

Sokat elmond az is a hallgatói elégedettségről, hogy a megszokottól eltérően most meglepően nagy számban osztották meg velünk pozitív véleményüket.

Biztos álláslehetőség határon innen, határon túl 

Ők, 28-an egészen biztosan jól döntöttek, amikor beiratkoztak.

A felvonószerelő szakmában mutatkozó munkaerőhiányra tekintettel ugyanis szinte már holnap el tudnak helyezkedni

– akár hazánkban, akár külföldön, mivel a szaktudásukat mindenhol elismerik.  

2023 januárjában folyt. köv. 

A sikertörténet azonban folytatódik, hiszen jövő év januárjában újra indul felvonószerelő képzésünk. Ha Ön is szeretne egy biztos munkalehetőséget ígérő képzésen részt venni, töltse ki az alábbi linken található jelentkezési lapot! Mert ahogy a korábbi cikkünkben megszólaltatott Kamarás Péter villamossági oktató vallja: “Az élet nem áll meg, csak lift!”

Magyar
X